♪ Who Run the World? ♪

Ett forum vi själva önskar hade funnits för oss när vi växte upp

Att ha en multikulturell bakgrund är en styrka som inte alltid tas tillvara på bästa sätt i vårt samhälle. Vi tror att vi hade besparat oss själva mycket stress, oro och ångest om vi hade haft de insikter och metoder vi använder oss av i vår verksamhet. We Listen In är en plats för att utvecklas, umgås och få stöd. Läs gärna mer om föreningen och våra värderingar. Kärnan i vår verksamhet är våra fysiska workshops, lär dig mer om pedagogiken bakom dem här.

Självledarskap med fokus på personlig utveckling

Vi vet att det är komplext att förändra ens livssituation(t.ex. bryta med vissa normer eller vissa relationer) och det är ingenting vi kräver eller uppmuntrar våra medlemmar till, våra medlemmar har tillräckligt med utmaningar att handskas med. All vår verksamhet syftar endast till att medvetandegöra strukturer och hjälpa våra medlemmar att förstå sig själva bättre, så att de kan skapa en riktning i sina liv baserad på sina värderingar. Våra workshops introducerar olika metoder för att bättre kunna hantera ens stress och mentala hälsa. WLI verksamhet ersätter inte psykologisk eller psykiatrisk behandling, även om vi har terapeuter involverade i föreningen.

Baserat på den senaste forskningen och evidensbaserade metoder

Vi har hämtat inspiration från våra erfarenheter att tillhöra minoritetsgrupper. Vi kommer framför allt fokusera på minoritet- och bikulturell stress och jobba med vår personliga utveckling. Vår verksamhet är baserad på den senaste forskningen från genusvetenskap, sociologi, psykologi och medicin, i samråd med våra experter. Vi använder oss av vetenskapligt bevisade metoder i så stor utsträckning som möjligt för att ge våra deltagare verktyg för att främja psykisk hälsa samtidigt som vi förebygger psykisk ohälsa.

Hur Cirkelmodellen fungerar


We Listen Ins workshops bygger på framförallt den normkritiska pedagogiken som verktyg för att skapa förändring mot förtryck och öka våra demokratiska rättigheter. Föreningen hämtar inspiration från Kevin Kumashiros teorier kring antiförtryckade utbildning. En annan central teoretisk utgångspunkt är Paulo Freires teorier om kritisk pedagogik och “critical consciousness”.

En av Freires huvudidéer handlar om att engagera sig i dialog, möta eleverna som jämlikar, engagera sig i problembaserad träning, lära sig tillsammans sida vid sida i motsats till auktoritativa lärare-elev-relationer, med en bankliknande undervisning/banksystem . Kritisk kunskap och tänkande är det som driver eleverna mot handling och förändring, mot att stå emot och utmana förtryck.

We Listen In använder sig även av forskning baserad på Lisa Goodmans studier kring hur man bidrar till att skapa “social justice agents”, varför det är viktigt för oss att våra unga medlemmar är aktiva deltagare i våra projekt. Enligt Goodman skapar man bra ambassadörer för social jusice genom: (a) kontinuerlig självrannsakan (b) förstår styrkan i att dela med sig (c) ger röst åt de som inte har en röst; (d) underlättar medvetandehöjning e) bygger på styrkor (f) lämnar deltagare med verktygen för att arbeta mot social förändring

 

Du är experten.

DU vet vad som fungerar bäst för DIG för att hantera din multikulturella identitet. Vi faciliterar men du sitter på svaren genom att lyssna inåt.

 

Vi växer tillsammans.

Vi stöttar varandra och vi reflekterar tillsammans, vårt trygga rum för personliga samtal stärker vår utveckling. Vi prioriterar att träffas fysiskt då det underlättar samtalen.

Aktivt deltagande.

Du är aktiv under varje workshop samt redo att göra övningar mellan mötena för att omsätta den kunskap du lärt dig.

 

Trygg plats.

Vi erbjuder en plats där du får träffa andra som dig själv. Styrelsen lever själva med din verklighet, vi tror det är viktigt för att skapa en känsla av gemenskap, tillit och ökad förståelse. Vi kommer ibland ha partners som inte tillhör vår målgrupp men alla våra partners tror att alliering är extremt viktigt.

Emotionell process.

Programmet kommer antagligen väcka känslor och stundvis kännas överväldigande, vilket är en naturlig process av att jobba med vår psykologi och vi finns där för dig.

 

Olika delmoment.

Varje möte/workshop är uppbyggt kring:

o Föreläsningar

o Individuella reflektionsövningar

o Gruppövningar

o Mindfulnessövningar

Vår metodik: Empowerment through Interdisciplinary Knowledge

  • Sociologi och Genusvetenskap

    Vi adresserar den strukturella diskrimineringen som är en del av våra liv. Genom att förstå hur normer kopplat till vårt mellan- och utanförskap ur ett genusperspektiv negativt påverkar oss, kan vi genom ett normkritisk förhållningssätt utmana och förändra normers påverkan i våra liv samt bidra till en samhällsförändring. Vi utgår från intersektionell post-kolonial feminism.

    Foto: That’s her business @Unsplash

  • Psykologi och Medicin

    Vi använder evidensbaserade metoder för att introducera copingmetoder för att hantera stressen. För att bygga resiliens hämtar vi inspiration från Mindfulness Based Interventions (MBI) som t.ex. Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Self-Compassion, Positive Psychology, Feministic Multicultural Counseling och Social Justice Counseling.

    Foto: Dandomdd @Unsplash

Vi lär oss mer om:

  • Normer och Normkritik

  • Medkänsla och Självmedkänsla

  • Mellan- och utanförskap

  • Styrkor och Positive Psychology

  • Stresshanteringstekniker

  • Självledarskap och Värderingar

  • Mindfulness & Meditation baserade metoder

  • Minoritet-, ackulturativ och bikulturell stress

  • Konflikthantering och Non-Violent Communication

Nyfiken på att delta i våra workshops?

Klicka på länken så är du ett steg närmare att bli en del av ett fantastiskt community: